2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Králík pečený s rajčaty a houbami

Název Množství a jednotka
králík 1 kus
máslo 200 gramů
slanina (špek) 150 gramů
cibule 1 kus
rajčata 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo, na plátky pokrájenou slaninu, cibuli na proužky, naporcovaného králíka, na plátky nakrájená rajčata a houby.
Když je třeba králíka podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme do měkka asi hodinu.
















 


RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...